KENAPA SUSAH BETUL NAK BUAT UNTUNG DARI FOREX TRADING ...

Pengalaman & Realiti Sebenar Main Forex

Aku nak kongsi realiti sebenar main forex. Boleh ke jadi kaya kalau main forex? Senang ke main forex? Forex ni scam atau benar? Kalau nak tau jawapannya, rajin-rajinkanlah diri untuk baca pengalaman yang aku kongsikan di bawah ni. Kalau korang malas nak baca, boleh skip ke perenggan yang terakhir untuk mengetahui jawapannya.
OK! Ceritanya bermula bila aku decided untuk main forex selepas aku diberhentikan kerja (24 jam notis) oleh syarikat aku. Sebelum diberhentikan kerja, aku ada jugaklah ilmu asas pasal forex trading ni. Sebab tu aku macam confident untuk menganggap yang aku boleh jadikan forex trading sebagai full-time job aku. Tambahan pula dalam account aku masa tu ada dalam ~RM30k duit saving.
So sebagai permulaan, aku decided untuk join satu group Telegram forex signal oleh FxProfitPips. Aku terpengaruh untuk masuk group forex signal tu sebab diorang selalu claimed yang group tu selalu menang trading dengan"95%" winning rate & siap cakap boleh dapat untung USD100 dalam sehari dengan deposit USD10 sahaja sebagai permulaan. Pastu aku register dengan bukak forex account sebanyak USD60 bersamaan ~RM250 (Group Telegram forex signal tu buat duit melalui commission bila kita menang trade sebab kita register di bawah group forex signal tu).
Bila aku start live trading & follow signal group Telegram tu, baru aku tau yang realiti forex ini tidak indah sebenarnya. Nak dipendekkan cerita, group forex signal tu bukannya selalu menang trading pon. Kalau menang pon kadang2 jer. Bila diorang menang trading, punyalah diorang bangga & buat announcement kat group Telegram. Tapi bila diorang kalah dalam trading, krik krik.. Senyap macam tu jer. Apa yang aku boleh conclude kan tentang group forex signal tu (FxProfitPips) adalah winning rate diorang bukannya 95%. Pastu untung USD100 dalam sehari dengan berbekalkan deposit USD10 tu semua propaganda jer lebih.
Account trading aku sebanyak USD60 tu margin call dalam masa 2-3 bulan. Itu pon aku trade guna lot kecik 0.01 untuk setiap trade. Secara kesuluruhan, aku dah spent duit sebanyak RM250 (Bukak account trading) & RM100 (Untuk beli buku2 bacaan tentang forex). So total duit yang aku dah habiskan untuk forex adalah sebanyak RM350 dalam masa 2-3 bulan tu.
Kenapa aku kongsikan pengalaman aku ni semua kepada korang? Sebabnya aku tak nak korang terpedaya dengan fantasi2 yang ditanamkan oleh group2 forex signal kepada orang2 yang tengah terdesak nak membuat duit tambahan. Sebab bila korang follow group forex signal tu, bila korang menang trade, group forex signal tu dapat commission. Tapi bila korang kalah trade, group forex signal tu tak rugi apa2. Korang rasa adil ke macam tu? Aku pon bersyukur sebab aku cuma rugi RM350 sepanjang aku terjebak dengan forex ni. Sebab ada jer ramai orang lain yang dah menghabiskan beribu-ribu ringgit sebab nak mengejar fantasi untuk menjadi kaya dengan bermain forex.
Aku tak nafikan ada orang yang mendapat untung besar dengan trading forex. Tapi orang2 macam tu dah memang pon kaya sebelum ni sebab diorang ada simpanan duit yang banyak atau ada buat bisnes selain trading forex. Jadi bila diorang kalah trade, tak effect diorang pon sebab diorang ada banyak duit backup dari saving atau income2 yang lain. Tapi kalau korang nak main forex dengan hanya berbekalkan duit saving yang sikit seperti contoh RM1000 di dalam account bank, korang sebenarnya melakukan kesilapan yang besar.
Alasan yang selalu diberikan kepada orang2 yang rugi dalam forex adalah ilmu kena cukup, trading forex & main forex adalah 2 perkara yang berbeza, kena pandai buat analisis, bla bla bla and seterusnya. Aku mengaku memang ada betulnya di situ di mana kita kenalah pandai/berilmu dalam membuat sesuatu perkara seperti contoh trading forex atau perkara2 yang lain. Tetapi aku rasa ramai orang jarang bercerita tentang realiti sebenar forex, sebab semuanya lebih suka nak bercerita indah tentang forex. Jadi aku rasa aku macam ada tanggungjawab untuk memberitahu realiti sebenar tentang forex kepada orang2 yang ada plan nak cuba try test forex ni.
Jadi sebagai kesimpulan, boleh ke jadi kaya kalau main forex? Jawapannya boleh, kalau korang ada ilmu yang cukup tentang forex & juga duit simpanan yang banyak giler. Jadi bila korang rugi, korang takkan rasa terkesan daripada kerugian tu. Senang ke main forex? Jawapannya susah, sebab kalau senang takkan ada orang yang miskin di dalam dunia ni sebab semua boleh generate duit melalui forex trading. Forex ni scam atau benar? Ada yang scam & ada yang betul. Aku nak nasihatkan kalau nak follow group forex signal, kena berhati-hati. Sebab kebanyakkan daripada group2 forex signal ni selalu suka heboh kepada satu dunia bila diorang menang trade, tapi bila diorang kalah trade terus diam sejuta bahasa. Dari situ boleh nampaklah diorang tak telus/jujur kepada orang2 yang join group forex signal tu.
Sekian. Terima kasih kepada sesiapa yang membaca post ini sampai habis.
submitted by siber3000 to malaysia [link] [comments]

Trade Forex guna duit kertas Part 1  Hanzo Vlog Episode 16 Cara buat duit di forex trading, teknik mudah dan profit ... Tahu Asas Forex Untuk Mula Buat Duit Dari Rumah  Belajar ... Trade Forex guna duit kertas Part 3  Hanzo Vlog Episode 18 Buat Duit Dari Rumah Masa Ekonomi Teruk Guna eToro Malaysia Ini Cara Road To FTT Trade Forex guna duit kertas Part 2  Hanzo Vlog Episode ... Cara buat duit di forex trading, kenal rejection dan trade ...

Buat duit tanpa modal mungkin dilihat mudah namun usaha yang keras dan konsisten antara yang diperlukan. Saranan terakhir saya buat mereka yang ingin mencuba buat duit tanpa modal i internet adalah pastikan anda mencari guru yang betul dalam mengajar anda cara buat duit tanpa modal. YouTube dan blog juga merupakan platform yang baik. Buat anda yang mempunyai bajet yang lebih, mencari guru yang ... “RAHSIA BUAT DUIT FOREX DIBONGKAR! ... Ada yang guna pips contohnya jika 0.5 pips komisyen, jika client bawah anda trade 1 lot standard iaitu 10usd/1pips, anda akan dapat komisyen USD5 untuk trade tersebut. Ada juga yang gunakan istilah % dari spread. Contohnya 70% komisyen per-trade. Semakin ramai client maka semakin banyak jugalah komisyen berbondong-bondong masuk. Perhatian: Sila rujuk ... Sebelum ni admin ada share tentang apa itu Forex dan Forex Trading di artikel atau posting sebelum ni. Kali ni, admin akan share dengan korang, cara buat duit dengan Forex secara online. Mata Wang Base (Asas) & Quote (Sebut Harga) Korang kena tahu Base & Quote ni adalah mata wang yang berlawanan dalam pasangan (pair) mata wang Forex. Buat Duit Guna Forex Platform - Guaranteed Returned 50% Profit Bulan2 Azrol Xm - Wed 14/Oct/2020 2:04pm. 1. Menjana income otomatik 1000%... Ni sebagai 2nd income, boleh jer biar ROBOT EA yg buat kerja jana income untuk anda (KOMPOM!!!) 2. X emo.. X stress.. X yah pening... 3. X yah pening analisa candle 4. X yah pening analisa wave 5. X yah pening analisa fibo 6. X yah pening analisa news 7 ... Cara & Tips Buat Duit Dari Internet – duitonline4u.com. duit online percuma tanpa modal, buat duit dengan handphone, cara nak dapat duit dalam sehari, duit percuma masuk akaun 2020, buat duit tanpa modal, app buat duit 2020, cara buat duit dari rumah, aplikasi buat duit percuma 2020, dapat duit percuma sekarang 2020, BUAT DUIT DENGAN FOREX. Anda berani? jom Saya adalah merupakan Full Time Silent Trader sejak 2014 dan mengusahakan bisnes pemasangan CCTV dan security sistem di seluruh kawasan Utara secara PartTime. klik sini Forex itu indah..tetapi merbahaya jika tiada ilmu. Pelbagai teknik forex telah dicuba namun antara teknik terbaik yang saya sangat syorkan dipanggil FIBOMUSANGCBR . Amat sesuai dan ... Untuk memulakan langkah mencari cara buat duit online melalui forex atau perdagangan FTT bersama Olymp Trade ianya semudah satu, dua, tiga. Langkah pertama yang perlu anda ambil adalah membuka akaun di platform. Proses ini sangat mudah kerana mereka hanya memerlukan nama penuh, alamat e-mel dan nombor telefon anda. Apa Perlu Saya Lakukan Selepas Itu. Selepas melengkapkan pendaftaran, anda akan ... Pasti ada yang tertanya macamana gorila ni boleh buat duit? Betul ke? Ni mesti MLM ni.. Ni mesti kena cari orang ni... Ni mesti nak scam ni.. Atau dia suruh gorila ni buat kerja cari duit ke?? Jawapannya: TIDAK! BUKAN! Jadi bagaimana gorila ini mampu mengubah hidup anda terutama dari segi kewangan? OK sejujurnya begini: gorila ini tiada kena mengena apa pun, ia hanyalah sekadar untuk menarik ... Sebenarnya banyak lagi peluang membuat duit dalam dunia internet ini, tetapi 3 cara diatas sahaja paling mudah dan senang tanpa guna duit pun untuk menjana duit. Selepas ini saya nak berkecimpung dalam dunia youtube. Masih lagi ketandusan idea nak buat video apa. Kena belajar dulu cara effektif buat video yang boleh memberi banyak views ataupun tontonan. Persoalan yang selalu bermain difikiran setiap kali berdepan dengan loss yang berderet-deret panjangnya -Betul ke boleh buat duit dari forex ni? atau mereka yang kononnya buat untung tu sebenarnya buat untung dari kelas dan jual buku forex?? Tapi sekiranya tiada seorang pun yang jana untung betul-betul dari forex ni jadi apa sebenarnya forex ni?? adakah ia perlu dalam bentuk skim pelaburan ...

[index] [23966] [1306] [28085] [23824] [4900] [10978] [1517] [17138] [28320] [3460]

Trade Forex guna duit kertas Part 1 Hanzo Vlog Episode 16

Trade Forex guna duit kertas Part 2 Hanzo Vlog Episode 17 - Duration: 18:03. ... Tahu Asas Forex Untuk Mula Buat Duit Dari Rumah Belajar Forex Siri 2 - Duration: 27:53. Hanzo Shadowcodes ... Assalamualaikum dan salam sejahtera, video kali ini adalah sambungan dari video Belajar Forex Siri 1, jika anda ketinggalan boleh tengok video tersebut di li... Cara buat duit di forex trading, teknik mudah dan profit free saje.. Jom follow ig acapfx https://www.instagram.com/acapfx2020/?hl=en Cara Berdagang Oil Guna Setup BBMA , ... Tahu Asas Forex Untuk Mula Buat Duit Dari Rumah Belajar Forex Siri 2 - Duration: 27:53. Hanzo Shadowcodes 112,983 views. 27:53. Forex Marathon 3.0 Day 2 ... Cara buat duit di forex trading, kenal rejection dan trade guna rejection. Jom follow ig acapfx https://www.instagram.com/acapfx2020/?hl=en Forex rejection f... Assalamualaikum geng, untuk video kali ni abam nak share ngan korang pengalaman abam sahut cabaran follower untuk guna skills trading abam untuk live trade d... Profit RM150,000 Buat Duit Secara Online Dari Rumah - Duration: 34:02. ... Trade Forex guna duit kertas Part 2 Hanzo Vlog Episode 17 - Duration: 18:03. Hanzo Shadowcodes 15,429 views. 18:03 ...

http://binary-optiontrade.telitikin.ml